Глувчето Чувствителност Калкулатор

Прилагодување на глувчето чувствителност на правилен начин е и болка и важна задача на играчот во FPS или динамични игри како Starcraft 2. Не поставување на осетливост води кон: "збогум, headshot, здраво родниот град таверна" (и минус ММР да се подигне ситуација. Некои од најпознатите високо-вештина играчи не запре само на чувствителноста на глувчето. На пример, тие може да се стави различни чувствителност на тркалото на глушецот. Иако, ова прашање може да се реши само со купување на гејмерски глушец со неспокојот тркало патување. Ако не сте случува да одат на Меѓународен или WCG утре, ќе треба да се прилагоди DPI и Чувствителност за удобно игра. Користете го глувчето за чувствителност конвертор за различни игри.

За ова Глувчето Чувствителност Калкулатор

Еве како на глувчето чувствителност конвертор работи. Во принцип, сè е толку едноставно како е можно: земете игра со чувствителност, кои ви одговара, се сеќавам на неговите податоци (DPI и Чувствителност), отворете го глувчето чувствителност калкулатор, одберете 2 за игри (првиот е местото каде што сте ги добиле вашите податоци од, втората е онаа што сакате да го конвертирате да).

Внесете податоци од првата игра, ги добиете податоци за втората и внесете ја. Ако ви треба за да се намали чувствителноста на глувчето тогаш направете го тоа однапред, пред пресметување.

Како да го користите Глувчето за Чувствителност Конвертор

Ајде да погледнеме еден пример за тоа како да ја прилагодите на глувчето чувствителност за одредена игра. На пример, ако сакате да го промените глувчето чувствителност во Valorant користејќи постоечка конфигурација од CS:GO. Прво, ние да дознаете каков вид на глувчето чувствителност имате во CS:GO: пишување на одредување на точната вредност на чувствителност од контрола settings. Сега, ние за пренос на чувствителноста на глувчето од CS да Valorant. Во калкулатор, одберете CS:GO и Valorant, внесете DPI и Чувствителност. Ние се добие Чувствителност вредност и да го поставите глувчето чувствителност во Valorant. 

Калкулаторот ќе ви даде 2 повеќе параметри: cm/360 и во/360. Ова е должината на хоризонталната глувчето лизгајте низ мат кои ќе ротираат на камерата за 360 степени. Ова е само информации за повикување – нема потреба да ја внесувате насекаде. Кога се пренесуваат прилагодувањата на некои игри (како од CS:GO to PUBG), калкулаторот ќе ви покаже други параметри (FOV, вертикална чувствителност), која, исто така, ќе треба да се правилно поставени.

Поддржани игри

Калкулаторот поддржува сите популарни FPS: UT, Мрак, Tarkov, Titanfall 2, Wolfenstein 2: Нов Colossus, Несреќата, Треска: втората светска војна, Overwatch, CS: GO, Виножито Шест Опсада, L4D 2, ТФ 2, Valorant, Апекс, Bioshock Infinite , Треска: Modern Warfare / Warzone, Зараза, CS 1.6, Ден на Срам, Судбината 2, Последиците 76, Fortnite, Бунтовнички, Paladins, Портал 2, Земјотресот, Vindictus.